Date of birth: 1941
Education:
1967 - Moscow State Institute of Cinematography

Rodrigo Rikards
director, director of photography
Since 1972 - a member of the Latvian Filmmakers Union.
Phone/Fax +371 29386744
E-mail: rodrigo2005@delfi.lv

Present occupation:
Studio "Scilla"
Work Experience:
Since 1995 - Studio "Scilla"
1960-1995 - director and director of photography at "Telefilma-Riga"
Filmography:
2007 - Akmeņi debesīs. Arta Dumpe
2005 - Līvs ar otu. Andrejs Šulcs
2002 - Ziedošā Latvija
2001 - Aspazija
2001 - Sirds Sidrabenē, palete Saldū
2001 - Pulkvedis Oskars Kalpaks
2001 - Mūžs mūzikā. Leonīds Vīgners
2001 - Līdzcietība
2000 - Mīli savu tuvāko
1999 - Žanis un citi
1999 - Glābēji un izglābtie
1998 - Tauta manas mājas. Andrejs Eglītis
1998 - Baltā spīts. Zenta Mauriņa
1996 - Koncentrēt klusumu. Gidons Krēmers
1993 - Miķelis Pankoks.Fantāzijas Miglāji
1993 - Daugavieši
1991 - 1992 - Trīs filmas. Dzintara ceļš
1991 - Latvijas Dievnami
1989 - Rainis. Sudrabota gaisma
Dievs, Tava zeme deg.
Rainis. Kastaņola
1988 - Ceļam māju
1987 - Sirdsdaugava
Austrija. Kinooperatora piezīmes.
Rainis (2 series)
1986 - Lauku sēta
1984 - Krišjānis Barons
1984 - Tēvu tēvi laipas meta
1983 - Rūto saule rūto bite
1983 - Dāvana bērnam
1983 - Velta Līne
1983 - Ik rītu VEF
1982 - Skolas maize
1980 - Jānis Zābers
1980 - Ugunsvaloda
1980 - Ugunskuģis
1979 - Dzīvās pasakas
1979 - Latgales velna atgriešanās
1979 - Daugava
1979 - Kinoapraksts "Maestro dārzs"
1979 - Smaids arēnā
1979 - Dzīparos apslēptā pasaule
1978 - Vējš no jūras
1978 - Brehta songi
1977 - Automaršs
1977 - Jāņa Stradiņa sarunas
1976 - Baltā vizīte
1976 - Krāsu prieks
1976 - Pols Armans
1975 - Akmens un sieviete
1975 - Ieklausies, sirds
1975 - Vēstules nākamībai
1974 - Lubānas klānos
1974 - Džives kolorīts
1973 - Auto! Vēlreiz auto!
1973 - Dzintariņš
1972 - Vēstule no tēva mājām
1972 - Padomju Latvija
Contact:
Film Studio "GILDE"
Amatu iela 5,
LV 1941, Riga, Latvia
Tel./Fax: +371 67210022,
Mob. tel.: +371 29508441
E-mail: latfilma@erseta.lv
Home page: www.gilde.lv


see more



www.latfilma.lv - Home
Filmmakers
Organisations
Films
News!

Materials published in this web site are subjects to copyright. No copying or
publishing permitted without written authorisation from authors of this material.
Information provider:
LKS&GILDE. Information provider is responsible for the contents of published materials.
Design and sequence © Gilde film studio, 1998