Date of birth: 16.02.1940
Education:
1975-1978 - Latvian Academy of Arts, Department of Art History and Theory
Honorary Diplomas:
1995 - Spidola Award (for establishment of professional animation in Latvia)

Ansis Berzins
Ansis Bērziņš
director, producer, scriptwriter
Since 1979 - a member of the Latvian Filmmakers Union.
Phone/Fax +371 67539191 +371 29330785
E-mail: dauka@apollo.lv

Present occupation:
Producer, film studio "Dauka"
Work Experience:
Since 2003 - film studio "Dauka" (executive manager, producer, director)
1997-2002 - Latvian TV
1990-1998 - animation film studio "Dauka"
1987-1990 - Riga Film Studio
1961-1987 - Latvian TV
Filmography:
1.Tavi kuģi 15’ 1965 dok režisors
2.Senā saule 30’ 1966 dok autors,režisors
3.Ziedi tev 10’ 1968 dok autors,režisors
4.Hallo, Hela! 10’ 1970 anim autors, režisors
5.Re, kāds gadījums! 8’ 1972 anim autors, režisors
6.Cilvēks ceļ namu 20’ 1972 dok režisors
7.Vēstules no tēva mājām 30’ 1972 dok režisors
8.Ziloņi un zaķi 8’ 1973 anim autors, režisors
9.Darbdienu rūpes 30’ 1974 dok režisors
10.Ej, sadedz un spīdi!15’ 1975 dok režisors
11.Skudriņa Tipa 10’ 1976 anim autors, režisors
12.Gadalaiki 15’ 1977 anim autors, režisors
13.Edvarts Grūbe 10’ 1977 dok autors,režisors
14.Skumjš stāsts par Keriju40’!978 muz režisors
15.Ūdensbrīnums 10’ 1978 anim autors, režisors
16.Lāsts 9’ 1979 anim autors, režisors
17.Apliecinājums 15’ 1980 konc autors,režisors
18.Sprīdītis 20’ 1982 anim autors, režisors
19.Zvirbulēns 9’ 1983 anim autors, režisors
20.Ziemas sarunas 30’ 1984 dok režisors
33.Fantadroms 13 x 7’ 1985-95 anim producents, autors, režisors
34.Bruņurupuči 10’ 1987 anim autors, režisors
35.Skatāmpanti 10’ 1988 anim producents
36.Tālavas taurētājs 10’ 1988 anim producents, autors, režisors
37.Kā bērniņš nāk pasaulē 10’ 1991 anim producents, autors
38.Ness un Nesija 60’ 1991 anim producents, autors, režisors
39.Krikši 4 x 2’ 1991 anim producents
40.Rāvējslēdzējs 4 x 2’ 1991 anim producents
43.Seserija 3 x 7’ 1992 anim producents, autors
44.Kurpītes 10’ 1993 anim producents
45.Kaķīša dzirnavas 60’ 1994 anim producents
71.Pasaciņas 26 x 2’1994-2005 anim producents
72.Haikas 2’ 1995 anim producents
73.Tīģeru zelts 20’ 1995 anim producents
74.Lašu dzīvības ceļš 10’ 1998 anim producents, autors
75.Laiks eņģeļiem 2’ 1999 anim producents
76.Zvaigžņu tēja 6’ 1999 anim producents
77.Šunelītis 10’ 1999 anim producents, autors
78.Slazdā 13’ 1999 anim producents
79.Kā sapnī 4’ 2000 anim producents
80.Balāde par Kurbadu26’ 2000 anim producents, autors, režisors
81.Saldās kūciņas 5’ 2000 anim producents
82.Nāves mušpapīrs 26’ 2000 dok producents
83.Ūdensvīrs 4’ 2001 anim producents
84.Neparastie rīdzinieki26’ 2001 anim producents
85.Baltā 10’ 2001 anim producents
86.Čatiņš 11’ 2002 anim producents, autors
87.Desas piedzīvojumi10’ 2002 anim producents
88.Ragainītis,Mūziks un Bubesīte 5’ 2002anim producents
89.Skapis 5’ 2003 anim producents
90.Gleznotāji 14’ 2004 dok producents
91.Gribas drusku pablēņoties 72’2006konc producents,autors,režisors
92.Spēlēju, dancoju 33’ 2007 anim producents, autors
93.Vai tu ko teici? 7’ 2007 anim producents
94.Klātbūtne 57’ 2008 dok producents,autors,režisors
95.Māsa un Brālis 7’ 2008 anim producents
Contact:
Film Studio "GILDE"
Amatu iela 5,
LV 1941, Riga, Latvia
Tel./Fax: +371 67210022,
Mob. tel.: +371 29508441
E-mail: latfilma@erseta.lv
Home page: www.gilde.lv


see more



www.latfilma.lv - Home
Filmmakers
Organisations
Films
News!

Materials published in this web site are subjects to copyright. No copying or
publishing permitted without written authorisation from authors of this material.
Information provider:
LKS&GILDE. Information provider is responsible for the contents of published materials.
Design and sequence © Gilde film studio, 1998